Presentaties voor elke gelegenheid

Op steeds meer manieren worden Silent Disco hoofdtelefoons ingezet voor presentaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan presentaties op B-to B beurzen maar ook op bijvoorbeeld de vakantiebeurs in Utrecht.  Ook worden onze Silent Disco hoofdtelefoons vaak ingezet bij grote congressen, waar presentaties in meerdere talen worden gegeven. Door deze manier van presenteren is het omgevingsgeluid afgesloten. Zo kan in een grote ruimte, zoals de Passenger Terminal te Amsterdam,  gemakkelijk tot 3 presentaties tegelijkertijd gehouden worden zonder dat er dure constructies aangebracht hoeven te worden.

Hoe werkt presenteren met de Silent Disco hoofdtelefoons?

Alle deelnemers van de sessie hebben een Silent Disco hoofdtelefoon op. De presentator heeft een microfoon waardoor hij spreekt. De microfoon wordt uitgezonden naar de Silent Disco hoofdtelefoons. Ook eventueel filmmateriaal of muziek wordt uitgezonden naar de Silent Disco hoofdtelefoons.

Als deelnemers vragen willen stellen kan dit via een draadloze microfoon waardoor ze voor zowel de presentator als de andere deelnemers goed verstaanbaar zijn. De deelnemers kunnen zelf het volume op hun hoofdtelefoon regelen om zich af te sluiten van achtergrond geluiden.

Voordelen van Silent Disco presentaties

  • Luisteraars zijn afgesloten van de omgeving en zijn hierdoor minder snel afgeleid.
  • Een gemakkelijke manier om in een enkele ruimte gelijktijdig verschillende presentaties te houden zonder onderlinge overlast.
  • Ideale manier om ruimten als bijvoorbeeld een foyer te gebruiken als presentatieplaats zonder dat er overlast is van omgevingsgeluid.
  • De techniek maakt het mogelijk om een presentatie meertalig te maken (max 3 talen gelijktijdig).